Dove House Addition to Victorian Home in England, House Redesign Ideas

house extension with kitchen and dining area

Rear house extension with kitchen and dining area, modern interior design

Modern and light addition to an old house in Balham, England is designed by London based architectural studio Gundry & Ducker. This rear extension increased the living space, adding modern kitchen and spacious dining area.

London-based design studio Gundry & Ducker, www.gundryducker.com/ has recently completed this extension to a Victorian terrace house, bringing contemporary contrasts and materials into old house interior design and backyard.

Formed of stained black larch and glass wall, the new addition provide bright living space lit by a new internal light well, creating comfortable and modern interior design. A miniature version of the addition in the garden offers a children’s playhouse, adding more fun to house design.

Glass wall house design, Leshi Residence in Seatle, modern houses

Unique house design with roof opening, modern houses in eco style

House addition with kitchen and dining area

Old house redesign, spacious extension with modern kitchen and dining area

House addition description from the architects

An extension to a Victorian terraced house. A formerly dark and narrow kitchen area was transformed into a light filled kitchen and family room. The ground floor was expanded sideways into an unused yard area and backwards into an area previously occupied by an outside WC.

The internal structure of the new roof is exposed internally to give a rhythm and texture to the interior with an internal light well formed between the old and new.

Rear house extension with kitchen and dining area, modern interior design

The monochrome palette in the new parts of the house contrast with the Edwardian colours used in the existing house. External materials are black stained larch arranged to form a corduroy pattern and polished concrete flooring.

House extension to backyard, spacious and bright modern interior design

The existing garden was surrounded by unattractive fencing; our solution was to provide a lining to the garden in black larch. The space between the old and new layers forms storage spaces ,hidden planters and is cut away in places to reveal the ivy growing over the old fence behind.

Modern house design with staircase fireplace

Super modern house design, contemporary chalet in French Alps

House addition details

  by Ena Russ   
  last updated: 18.04.2012